ŽENE – LIDERI PROMENA

Adria Media Group organizuje konferenciju „Žene – lideri promena“ sa idejom da okupi visoke državne zvaničnike i eksperte, predstavnike institucija, organizacija, kompanija, medija, ali i pojedince koji na bilo koji način mogu da utiču na poboljšanje položaja žena u Srbiji.

Cilj konferencije je da kroz analizu stanja u društvu ukažemo na probleme i definišemo prostor za unapređenje, ali i da kroz primere dobre prakse pokušamo da nađemo odgovor na pitanje kako da osnažimo devojčice i mlade žene u Srbiji.

Konferencija “Žene – lideri promena” osmišljena je tako da bude izvor inspiracije i podrške koja povezuje i osnažuje žene širom Srbije i regiona.

Na jednom mestu naći će se žene – lideri promena, dokazane vizionarke koje svojim znanjem, radom i hrabrošću menjaju Srbiju. One pripadaju različitim generacijama i dolaze iz različitih industrija, ali imaju isti cilj: da podignu svest javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog napretka celokupnog društva, ali i da ličnim primerom inspirišu druge.

Pozivamo vas da se zajedno angažujemo na kreiranju ambijenta u kojem su žene ravnopravni članovi naprednog društva.

Konferencija će biti emitovana uživo na portalu Kurir.rs.

KO PRISUSTVUJE

Na dinamičnim panel-diskusijama predviđeno je prisustvo visokih državnih zvaničnika i eksperata, predstavnika delegacije EU, kancelarije UN WOMEN u Srbiji, predstavnika kompanija, ambasada, univerziteta, poslovne i stručne javnosti i medija. Pored njih, okupićemo javne ličnosti, velike uzore iz različitih oblasti.

ZAŠTO PRISUSTVOVATI

Važno je da svi podržimo inicijative koje za cilj imaju stvaranje zdravog društva, društva bez predrasuda, društva okrenutog budućnosti.

Neravnopravan položaj žena u Srbiji negativno utiče na ekonomski rast, ali i na mnoge druge parametre uspešnosti. Konferencijom “Žene – lideri promena” u fokus javnosti stavljamo ovaj problem i koristimo priliku da donosiocima odluka, ali i široj javnosti predočimo zašto je osnaživanje žena važno za društvo u celini i šta može i treba da uradi država, a šta pojedinci kako bi Srbija postala zemlja rodno ravnopravnih građana.

ŠTA JE DRUGAČIJE

Kao najveća medijska kuća, u fokus javnosti stavljamo temu rodne ravnopravnosti i uloge pravih uzora, naročito u životima žena. Upravo zato, konferenciji će prisustvovati žene lideri, tj. žene koje mogu da budu uzori za mnoge mlade ljude.

ORGANIZATOR

Adria Media Group u potpunosti je posvećen stvaranju jasne i održive budućnosti kroz poslovne aktivnosti koje za cilj imaju zadovoljavanje svih potreba našeg višemilionskog auditorijuma: čitalaca naših štampanih izdanja, posetilaca veb-portala, korisnika mobilnih aplikacija i gledalaca video-sadržaja. Efikasnost u poslovanju, konstantno podizanje kvaliteta naših proizvoda, permanentno tehnološko unapređenje i pružanje novih mogućnosti klijentima i publici nalaze se u svakodnevnom fokusu naše kompanije.