Katarina Obradović Jovanović

Katarina Obradović Jovanović

Katarina Obradović Jovanović

Katarina Obradović Jovanović rođena je 1974.godine u Beogradu. Završila je Mašinski fakultet Beogradskog univerziteta, smer industrijsko inženjerstvo. Prvi radni odnos zasnovala je u Ekonomskom institutu, kao pripravnik, a kasnije kao analitičar, gde je stekla iskustvo na različitim konsultantskim projektima u oblasti reorganizacije preduzeća.

Poslednjih 12 godina bila je na rukovodećim pozicijama u sektoru za mala i srednja preduzeća i radila na pripremi predloga strateških dokumenata u ovoj oblasti i praćenju njihovog sprovođenja, kao i na koncipiranju i realizaciji većeg broja različitih programa i aktivnosti podrške za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo.

Tokom ovog perioda konstansto se usavršavala u oblasti podrške MSPP i evropskih integracija, kroz pohađanje različitih stučnih obuka i studijske posete, uključujući US State department Internatiolanal Leadership Visitors program, EU Visitors programa Evropskog parlamenta i Evropske komisije i studijski program za više rukovodioce u oblati industrije i razvoja MSP u Japanu.

Učestvovala je u velikom broju radnih grupa za pripremu nacrta zakona, međuministarskih radnih grupa za pripremu planova u različitim oblastima, programiranje donatorske podrške i sl. Bila je sekretar Saveta za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Predstavnik je Republike Srbije u različitim međunarodnim radnim telima, projektima i inicijativama, koje se bave temama preduzetništva i konkurentnosti i koordinator za sprovođenja Akta o malim preduzećima Evropske Unije u Republici Srbiji. U domenu evropskih integracija, zamenik predsednika je pregovaračke grupe za poglavlje 20 koje se odnosi na industrijsku politiku i mala I srednja preduzeća i obavlja funkciju visokog službenika za programe pomoći Ministarstva privrede u okviru sistema upravljanja IPA sredstvima EU. Tečno govori engleski i služi se francuskim jezikom. Udata je i majka dvoje dece.